SrbBiHEU
Projekt
SrbBiHEU
SrbBiHEU

Svečano otvoren Poslovni inkubator „NESESER“ projekta u Brčkom

Dana, 27.9.2024. godine, u Brčkom je svečano otvoren Poslovni inkubator „NESESER“ projekta koji sufinansira Europska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći kroz Program prekogranične saradnje Srbija – BiH, te implementira Razvojno – garantni fond Brčko distrikta BiH (RGFBD), Grad Loznica i Institut za razvoj i inovacije – IRI iz Beograda.

Riječ je o projektu koji za cilj ima podsticanje prekograničnog zajedničkog ekonomskog potencijala za samozapošljavanje kroz unaprjeđenje preduzetničkog okruženja za mlade ljude i start-up kompanije koje vode žene.

Pozdravne riječi prisutnim gostima uputio je dogradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, dok je direktor RGFBD-a Milorad Teodorović pojasnio da će usluge Poslovnog inkubatora koristiti 10 poslovnih subjekata koji su potpisali ugovore o saradnji.

Ukupna vrijednost NESESER projekta je 235.881 eura s obje strane granice, uključujući i Poslovni inkubator NESESER projekta, čije je svečano otvorenje upriličeno početkom septembra 2024. godine.

Jedna od korisnica Poslovnog inkubatora je Armela Junuzović certifikovani trener za funkcionalne treninge koja je ovom prilikom istaknula da je će veliki dio svog posla u pogledu administracije završavati upravo u svom kutku Poslovnog inkubatora.

Edin Livadić, također korisnik usluga Poslovnog inkubatora ističe da mu podrška za njegov start-up u oblasti cyber sigurnosti mnogo znači, kako u pogledu mentorstva tako i kroz prostorne kapacitete.

Ovo je veliki korak za Brčko distrikta, koji će slijediti moderne europske trendove u skladu s potrebama korisnika Poslovnog inkubatora.

 

Fotografije u nastavku: